Biszkopt jasny

1000g AGA Biszkopt 100%
600g jaja
200g woda

Wszystkie składniki ubijamy gęstą rózgą na szybkich obrotach przez około 8 min. Dzielimy na 2 części, wykładamy na blachy, smarujemy, pieczemy w temp. 2200C.

Rolada jasna

250g AGA Biszkopt 100%
250g jaja

Składniki ubijamy gęstą rózgą na szybkich obrotach przez około 8 min. Wykładamy na blachę, smarujemy, pieczemy w temp. 2200C.

Prażynka czerwone owoce

1000g INES Pralina Owocowa
100g olej

Pralinę upłynniamy z olejem i równomiernie rozkładamy na nasączony biszkopt, przykrywamy cienką roladą.

Mus biała czekolada

1000g śmietana 33%
250g DAWN FOODS Fond White Chocolate
200g woda

Stabilizator biała czekolada mieszamy z wodą, następnie łączymy z ubitą śmietaną, wykładamy na roladę biszkoptową i przykrywamy drugim biszkoptem.

Mus malinowy

1000g śmietana 33%
200g DAWN FOODS Fond Raspberry
100g woda
100g malina mrożona grys

Wodę łączymy z malinami i stabilizatorem, mieszamy z ubitą śmietaną, wykładamy na nasączony biszkopt. Schładzamy.

Dekoracja

500g DAWN FOODS Decorgel Neutralny delikatnie nakładamy na mus malinowy. Dekorujemy.