Biszkopt jasny
1000g AGA Biszkopt 100%
600g jaja
200g woda
Wszystkie składniki ubijamy gęstą rózgą na szybkich obrotach przez około 8 min. Dzielimy na 2 części, wykładamy na blachy, smarujemy, pieczemy w temp. 2200C.
Rolada jasna
250g AGA Biszkopt 100%
250g jaja
Składniki ubijamy gęstą rózgą na szybkich obrotach przez około 8 min. Wykładamy na blachę, smarujemy, pieczemy w temp. 2200C.
Prażynka czerwone owoce
1000g INES Pralina Owocowa
100g olej
Pralinę upłynniamy z olejem i równomiernie rozkładamy na nasączony biszkopt, przykrywamy cienką roladą.
Mus biała czekolada
1000g śmietana 33%
250g DAWN FOODS Fond White Chocolate
200g woda
Stabilizator biała czekolada mieszamy z wodą, następnie łączymy z ubitą śmietaną, wykładamy na roladę biszkoptową i przykrywamy drugim biszkoptem.
Mus malinowy
1000g śmietana 33%
200g DAWN FOODS Fond Raspberry
100g woda
100g malina mrożona grys
Wodę łączymy z malinami i stabilizatorem, mieszamy z ubitą śmietaną, wykładamy na nasączony biszkopt. Schładzamy.
Dekoracja
500g DAWN FOODS Decorgel Neutralny delikatnie nakładamy na mus malinowy. Dekorujemy.