Brownies

2000 g Irca Brownies Choc IRCA
600 g masło upłynnione
500 g woda

Wszystkie składniki mieszać na średnich obrotach przez około 3 minuty. Gotową masę wylać do formy, posmarować i piec w temperaturze 170-180°C około20-25 minut. Po wypieczeniu dobrze jest przykryć ciasto blachą, aby zaparowało.

Powidła śliwkowe

600 g powidła śliwkowe

Krem rhumba

800 g śmietana 33%
200 g mleko 3,2%
300 g krem budyniowy Klara IRCA
60 g Joypaste Rhumba

Śmietanę z mlekiem i Klarą IRCA ubić na puszystą masę i dodać pastę.

Mus czekoladowy

1500 g śmietana 33%
450 g Czekolada 28/30 IRCA
30 g żelatyna
150 g woda

Śmietanę  ubić na 3/4, Czekoladę 28/30 IRCA upłynnić z częścią śmietany płynnej. Żelatynę wymieszać z wodą i odstawić do napęcznienia. Upłynnioną Czekoladę 28/30 IRCA połaczyć z rozgrzaną żelatyną oraz ubitą śmietaną.

Wykończenie

600 g Blitz neutralny IRCA
30 g Happycao IRCA

Montaż

Irca Brownies Choco IRCA podzielić na dwa równe blaty, wyłożyć w ramkę. Posmarować powidła oraz Klarę IRCA i przykryć drugim blatem. Mus czekoladowy wyłożyć na drugi blat, posmarować i schłodzić. Podgrzać Blitz neutralny IRCA, Happycao IRCA miejscami posypać, a następnie rozprowadzić Blitz neutralny IRCA.

Można również dodać  do musu czekoladowego 200g kostki suszonej śliwki namoczonej w spirytusie.