Sp贸d bezowy

540 g bia艂ko
700 g cukier
250 g p艂atki migda艂a

Bia艂ko z cukrem ubi膰 na puszyst膮 mas臋 bezow膮. Na koniec ubijania doda膰 p艂atki聽migda艂a. Ca艂o艣膰 wy艂o偶y膰 na blach臋 i piec w temperaturze 170-180掳C oko艂o 30-40聽minut.

Pra偶ynka pistacjowa

500 g聽聽 Chococream Pistacchio IRCA
500 g聽聽 Pralin Delicrisp Caramel Fleur De Sel IRCA

Chococream Pistacchio IRCA oraz Pralin Delicrisp Caramel Fleur De Sel IRCA rozpu艣ci膰 w k膮pieli wodnej, a nast臋pnie rozprowadzi膰 na spodzie bezowym.

Biszkopt

500 g聽 Sfrulla IRCA
300 g聽 jaja
100 g woda

Sch艂odzone sk艂adniki ubija膰 na 艣rednich obrotach przez oko艂o 8-10 minut. Piec w temperaturze 180掳C oko艂o 25-30 minut.

Brzoskwinie

800 g brzoskwinie z puszki

Mus quark z brzoskwiniami

1000 g Chococream Bianco Industry IRCA
200 g woda
35 g 偶elatyna
1500 g ser twarogowy Prezydent
1500 g聽 艣mietana 33%

呕elatyn臋 namoczy膰 w wodzie, rozpu艣ci膰. Przygotowany roztw贸r po艂膮czy膰 z rozpuszczonym Chococream Bianco Industry IRCA. Ca艂o艣膰 doda膰 do sera twarogowego Prezydent i dok艂adnie wymiesza膰. Do masy serowoczekoladowej doda膰 ubit膮 艣mietan臋.聽Mus wy艂o偶y膰 na blat bezowy wraz z karmelizowanymi brzoskwiniami, a nast臋pnie przykry膰 jasnym biszkoptem.

 

Polewa

500 g聽 Mirror Cioccolato IRCA
50 g聽 Mirror Extra White IRCA

Po sch艂odzeniu powierzchni臋 kostki wyko艅czy膰 Mirror Cioccolato IRCA oraz Mirror Extra White IRCA, wcze艣niej rozpuszczonymi w k膮pieli wodnej, tworz膮c mozaik臋.