Spód czekoladowy
2250g Dawn Chocolate Cookie Mix
300g woda
300g masło
300g Dawn Chocolate Chunks Milk
Cookie Mix i masło wymieszać do uzyskania formy ,,piasku”. Dodać pozostałe składniki i wymieszać na wolnych obrotach maszyny. Ciasto wyłożyć na blachę. Piec w temperaturze 185 stopni C. Czas pieczenia 25-30 minut.
Chrupiąca warstwa pistacjowa
1200g Aga Krem Pistacjowy 15%
200g ciasto Kataifi
Krem upłynnić i wymieszać z pokruszonym ciastem Kataifi.
Ganache z mlecznej czekolady
450g Irca Reno Concerto Latte 34%
350g śmietana 33%
80g syrop glukozowy
Śmietanę zagotować, dodać czekoladę i syrop. Dobrze zblendować. Odstawić do wystygnięcia. Blat czekoladowy wyłożyć w ramkę, rozsmarować warstwę pistacjową i schłodzić. Wyrównać ganache czekoladowym, schłodzić, pokroić w batony i udekorować polewą Soupless – mleczna czekolada.