Żele Mirror zostały specjalnie opracowane dla efektu „lustrzanego” wykańczania tortów lodowych, semifreddo, musów i tortów. Glazury Mirror nadają charakterystycznego połysku, który zachowują również w niskich temperaturach (-20°C), nadając słodyczom niezwykle elegancki wygląd. Pozwalają otrzymać produkty finalne o najwyższej jakości, o intensywnym, wyrafinowanym smaku. Mogą być używane również na nachylonych powierzchniach (boki tortów), ponieważ nie spływają w dół i nie tworzą niepożądanych i nieestetycznych „kleksów” na podkładce do tortów.

Smaki

biała czekolada, ciemna czekolada, karmel, truskawka, owoce lasu, malina, kiwi, cytryna, neutralny, extra dark, extra white, wiśnia, pistacja, gianduia, mleczna, toffee, tropical, mandarynka

Zalety

– polewa żelowa o wysokim połysku
– nie pęka podczas krojenia
– gotowa do użycia
– intensywny smak

Zastosowanie

– do tart
– tortów
– deserów
– kostek deserowych
– w lodziarstwie

Opakowanie

wiadro: 3 kg i 6 kg