Ciasto kruche
1000 g Top Frolla IRCA
400 g masło/margaryna
100 g jaja
Wszystkie składniki łączymy i mieszamy do momentu powstania ciasta o jednolitej i jednorodnej konsystencji. Odstawiamy do lodówki na parę godzin. Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 mm. Okrągłym wykrojnikiem o średnicy 5 cm wykrawamy ciastka. Odpiekamy w temp. 180-190°C przez około 8-10 min.
Montaż
100 g Nociolatta Bianca IRCA
60 g Fruttidor Owoce Lasu IRCA
Na środek ciastka kruchego nanosimy Fruttidor Owoce Lasu IRCA, dookoła szprycujemy Nociolatta Bianca IRCA – sklejamy drugim ciastkiem.
Dodatkowo
*wskazana naważka nadzienia, pozwala przygotować orientacyjnie 10 sztuk markiz
**do gotowego ciasta możemy dodać Cacao 22/24 IRCA lub IRCA CHOC w celu uzyskania markiz o ciemnym kolorze i adekwatnym smaku
***aby uzyskać bardziej kruche markizy, dodajemy 10 g proszku do pieczenia na 1 kg Top Frolla IRCA