Pełnoziarniste ciasto kruche
500 g Cereal’eat Frolla IRCA
200 g masło
50 g jaja
Mus
350 g Cremirca IRCA
(Arancia – pomarańczowa/ Limone – cytrynowa/ Vaniglia – waniliowa/ Cioc – czekoladowa)
400 g śmietana
Wykończenie
ok. 750 g truskawki świeże
120 g Royal Jelly IRCA
120 g woda
Montaż
Pełnoziarniste ciasto kruche Cereal’eat Frolla IRCA łączymy z miękkim masłem i jajami tak, aby otrzymać ciasto o jednorodnej konsystencji. Schładzamy przez minimum godzinę. Po schłodzeniu wałkujemy na grubość około 4 mm i wciskamy do foremek. Opiekamy w temperaturze 190-200°C przez około 10-12 minut. Śmietanę łączymy z Cremirca IRCA i nakładamy na płasko do wystudzonych kruchych korpusów. Wodę zagotowujemy, dodajemy Royal Jelly IRCA i doprowadzamy do wrzenia. Babeczki wykładamy owocami i smarujemy gorącym żelem.