Ciasto brownie
2000 g Irca Brownies Choc IRCA
600 g osełka (rozpuszczona)
500 g woda
Wszystkie składniki mieszać na wolnych obrotach maszyny przez około 2-3 minuty. Ciasto wylać na blachę i rozsmarować. Odstawić na 10-15 minut. Piec w temperaturze 180°C przez około 25 minut.
Mus truskawkowy
200 g Lilly Fragola – truskawka IRCA
300 g woda
1000 g śmietana
Lilly Fragola – truskawka IRCA wymieszać z wodą i delikatnie połączyć z ubitą, niesłodzoną śmietaną.
Dekoracja
100 g Lilly Fragola – truskawka IRCA
250 g woda
1000 g śmietana
Lilly Fragola – truskawka IRCA wymieszać z wodą i delikatnie połączyć z ubitą, niesłodzoną śmietaną. Rozsmarować w ramce wyłożonej papierem silikonowym na wysokość około 1,5 cm, następnie zamrozić i pokroić w kostkę.
1000 g świeże truskawki
150 g Miragel Spray Fragol – truskawkowy IRCA (podgrzać do temperatury około 85°C)
Montaż
Wypieczone ciasto brownie wyłożyć w ramkę i rozsmarować mus truskawkowy. Całość dobrze schłodzić. Udekorować pokrojonymi kostkami, świeżymi truskawkami i nanieść żel truskawkowy (za pomocą żelownicy lub pędzelkiem).