Żele Mirror zostały specjalnie opracowane dla efektu „lustrzanego” wykańczania tortów lodowych, semifreddo, musów i tortów. Glazury Mirror nadają charakterystycznego połysku, który zachowują również w niskich temperaturach (-20°C), nadając słodyczom niezwykle elegancki wygląd. Pozwalają otrzymać produkty finalne o najwyższej jakości, o intensywnym, wyrafinowanym smaku. Mogą być używane również na nachylonych powierzchniach (boki tortów), ponieważ nie spływają w dół i nie tworzą niepożądanych i nieestetycznych „kleksów” na podkładce do tortów.
Smaki
biała czekolada, ciemna czekolada, karmel, truskawka, owoce lasu, malina, kiwi, cytryna, neutralny, extra dark, extra white, wiśnia, pistacja, gianduia, mleczna, toffee, tropical, mandarynka
Zalety
– polewa żelowa o wysokim połysku
– nie pęka podczas krojenia
– gotowa do użycia
– intensywny smak
Zastosowanie
– do tart
– tortów
– deserów
– kostek deserowych
– w lodziarstwie
Opakowanie
wiadro: 3 kg i 6 kg