Ciasto kremowe
Składniki:
2000g Ines Ciasto Kremowe
700g jaja
600g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
480g woda
200g Dawn Drops Cocoa
400g dojrzały banan bez skórki
sok z cytryny
Przygotowanie:
Obranego banana skrapiamy obficie sokiem z cytryny i rozgniatamy. Łączymy z pozostałymi składnikami i mieszamy na średnich obrotach przez 4 min., wsypujemy Drops Cocoa i delikatnie mieszamy. Gotową masę rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy. Temperatura pieczenia 180°C, czas 50 minut.
Mus bananowy
Składniki:
1200g Debic Śmietanka Stand&Overrun 35%
300g OSM Bieruń Ser Bieruński
300g Dawn Fond Banan
300g woda
Przygotowanie:
Fond bananowy rozpuszczamy w wodzie, śmietankę z serem ubijamy. Całość łączymy.
Polewa toffee
Składniki:
380g Irca Toffee d’r Caramel
30g mleko
8g żelatyna
40g woda
Przygotowanie:
Namoczyć żelatynę w wodzie. Zagotować mleko i dodać do żelatyny. Po dokładnym rozpuszczeniu połączyć z Toffee d`or Caramel.
Dekoracje
Wiórki czekoladowe lub starta czekolada.
Montaż
Na upieczone ciasto kremowe wyłożyć mus bananowy. Wierzch musu nierównomiernie pokryć Toffe d’or Caramel i delikatnie przemieszać. Całość udekorować wiórkami czekoladowymi lub startą czekoladą.