Ciasto z orzechem ziemnym

Składniki:

1000g Ines Ciasto Kremowe
250g Kruszwica Olej Rzepakowy Bartek
350g jaja
250g woda

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki przez 1 min. na wolnych i 3 min. na średnich obrotach. Wylać na dwie blachy 60/40 i wypiekać. Temperatura pieczenia 190°C, czas 20-25 minut.

Warstwa chrupiąca

Składniki:

1200g Ines Pralina Słony Karmel

Przygotowanie:

Podgrzać pralinę w celu upłynnienia i wylać na ciasto z orzechem ziemnym. Przykryć jasną roladą.

Jasna rolada

Składniki:

350g Aga Biszkopt Jasny
300g jaja
50g woda

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ubijać przez 6 min. na szybkich obrotach. Rozłożyć na blachę i wypiekać. Temperatura pieczenia 210°C , czas 6 minut.

Emulsja z orzecha ziemnego

Składniki:

350g mleko
175g Jabex Arachidowa Smooth
45g Dawn Sanatine
345g Dawn White Chocolate
3g sól
690g Aga Kremówka Cukiernicza 33%

Przygotowanie:

Zagotować mleko z solą i dodać Sanatine. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać białą czekoladę, pastę z orzecha ziemnego i na końcu płynną śmietanę. Zblendować krem i wylać na jasną roladę. Schłodzić.

Mus słony karmel

Składniki:

350g mleko
100g Dawn Sanatine
500g Irca Toffee d’or Caramel
6g sól
1400g Debic Śmietanka Stand&Overrun 35%

Przygotowanie:

Śmietanę Debic Stand&Overrun 35% ubić z Toffe d’or Caramel. W gorącym mleku rozpuścić Sanatine z solą, i w dwóch etapach delikatnie połączyć z ubitą śmietanką. Całość wyłożyć na zastygnięty krem z orzecha ziemnego. Schłodzić.

Polewa

Składniki:

130g Aga Kremówka Cukiernicza 33%
100g mleko
190g Dawn White Chocolate Coating
4g żelatyna
20g woda do namoczenia
15g Irca Joypaste Caramel

Przygotowanie:

Do zagotowanej śmietanki dodać White Chocolate Coating, rozpuszczoną żelatynę i Joypaste Caramel. Całość wymieszać przy pomocy blendera. Wylać na schłodzone ciasto (temp. polewy nie powinna przekraczać 30°C).