Ciasto kremowe

Składniki:

1500g INES Ciasto Kremowe
525g
jaja
450g
olej
340g
woda

Przygotowanie:

Mieszać wszystkie składniki przez 1 min. na wolnych i 3 min. na średnich obrotach. Wylać na 2 blachy 60/40 i wypiekać. Temp. pieczenia 190°C (piec obrotowy temp. pieczenia 160°C). Czas pieczenia 17 minut.

Nadzienie pomarańczowe

Składniki:

2000g JABEX Nadzienie Pomarańczowe
100g
cukier
300g
woda
80g
DAWN Sanatine

Przygotowanie:

Zagotować wodę z cukrem i dodać DAWN Sanatine. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać JABEX Nadzienie Pomarańczowe i wymieszać. Rozłożyć na pierwszy blat waniliowy i przykryć drugim.

Nadzienie marcepanowe

Składniki:

500g AGA Nadzienie Marcepanowe

Przygotowanie:

Schłodzone ciasto przesmarować nadzieniem marcepanowym.

 

Polewa czekoladowa

Składniki:

400g DAWN Dark Chocolate Coating
50g
olej

Przygotowanie:

Schłodzone ciasto oblać polewą czekoladową połączoną z olejem.