Spód z ciasta kruchego
900g IRCA Top Frolla
360g KRUSZWICA Margaryna Quahta 80%
90g jaja
Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wypiekać na spody pod serniki. Temperatura pieczenia 170°C, czas pieczenia 15min.
600g INES Super Sernik
2000g OSM BIERUŃ Ser Bieruński
200g żółtka
400g woda
300g cukier
360g białko
Mieszać lnes Super Sernik z twarogiem, żółtkami i wodą przez dwie minuty na średnich obrotach. Ubić białko z cukrem i połączyć obie masy. Wyłożyć masą serową na wypieczone ciasto kruche.Temperatura pieczenia 160-170°C, czas pieczenia 60min.
Mus twarogowy
1250g AGA Kremówka Cukiernicza 33% UHT
313g DAWN Fond Fresh Cheese
500g woda
Wymieszać Dawn Fond Fresh Cheese z wodą i połączyć z ubitą na 3/4 śmietaną. Wyłożyć mus na wystudzony sernik.
Nadzienie cytrynowe
1200g JABEX Lemon Curd
20g żelatyna
400g woda
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Rozpuścić i dodać do nadzienia cytrynowego. Nałożyć na mus serowy za pomocą worka cukierniczego i wykonać nieregularną dekorację.