Spody kruche miodowe

420g JABEX Honey Cake Mix
120g mąka pszenna
115g KRUSZWICA Margaryna Qualita 80%
65g jajka
105g miód

Wszystkie składniki ciasta połączyć ze sobą na wolnych obrotach. Gotowe ciasto podzielić na 6 porcji po 135g każda i wywałkować spody do rantów i piec.Temp. pieczenia 180°C, czas pieczenia do uzyskania złotego koloru.

Nadzienie pomarańczowe

233g JABEX Nadzienie Pomarańczowe
36g woda
21g cukier
llg DAWN Sanatine

Zagotować wodę z cukrem i dodać Dawn Sanatine. Po dokładnym rozpuszczeniu połączyć z nadzieniem pomarańczowym. Nałożyć po 5Og na spody kruche i posmarować.

 

Masa serowa

1078g OSM BI ERUN Ser Bieruński
647g DAWN White Chocolate Caating
431g OSM BIERUŃ Kremówka Bieruńska
33% 20g żelatyna
100g woda
215g jogurt naturalny
323g ubita śmietana
108g rodzynki
108g AGA Skórka Pomarańczowa

Zagotować płynną śmietnę i dodać Dawn White Chocolate Caating. Po rozpuszczeniu dodać twaróg, jogurt naturalny, żelatynę rozpuszczoną w wodzie i bakalie. Na końcu delikatnie połączyć z ubitą śmietaną. Nakładać po 5OOg masy serowej do rantów wyłożonych ciastem kruchy.

Polewa karmelowa

115g IRCA Toffee d’orCaramel
115g AGA Kremówka Cukiernicza 33% UHT
2g żelatyna
llg woda

Zagotować śmietanę. dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę i Toffee d’or Caramel Nakładać po 40g polewy na niezastygniętą paschę i „pomazać” palcem Dekorować prażonymi słupkami migdałowymi.