Ciasto kremowe
1000g INES Ciasto Kremowe
350g jaja
300g olej
225g woda
Mieszać wszystkie składniki przez minutę na wolnych i 3 min. na średnich obrotach. Wylać na blachę 60×40 cm i wypiekać. Temp. pieczenia 1900C. Czas pieczenia 15-18min.
Prażynka
1000g INES Pralina Biała
100g olej
Upłynnić prażynkę lnes Pralina Biała. Rozsmarować na cieście kremowym i przykryć jasną roladą.
Jasna rolada
350g AGA Biszkopt 100%
300g jaja
Ubijać wszystkie składniki przez 8 min. na szybkich obrotach. Wypiekać roladę w temp. 200°C.
Kokos zaparzany
1000g mleko
250g wiórki kokosowe drobne
200g IRCA Krem Klara
Wiórki kokosowe połączyć z kremem budyniowym. Zalać zagotowanym mlekiem i wymieszać. Rozsmarować na jasnej roladzie.
Mus kokosowy
210g mleko
80g Dawn Sanatine
560g JABEX Coco Cream
l350g AGA Kremówka Cukiernicza 33% UHT
Zagotować mleko. dodać do Sanatine, całość wymieszać. 1/3 płynnej śmietany połączyć z Jabex Coco Cream i dokładnie wymieszać. Dodać resztę śmietany i ubić krem Sanatine rozpuszczone w mleku dodać do musu kokosowego i delikatnie połączyć. Wyłożyć na zaparzany kokos i rozsmarować.
Żelka ananasowa
580g JABEX Ananas w żelu deserowy 300g woda
50g DAWN Sanatine
45g wiórki kokosowe
Połowę wody zagotować i rozpuścić w niej Sanatine. Pozostałą część wody wraz z ananasem Jabex zmiksować, dodać rozpuszczoną Sanatinę i wiórki kokosowe. Wylać jako ostatnią warstwę.