CIASTO KRUCHE NA SPÓD
Składniki:
1000g DAWN FOODS ciasto kruche mix,
400g margaryna,
100 jaja.
Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta kruchego. Wywałkować jako spód do tart.
NADZIENIE MARCEPANOWE
Składniki:
1000g IRCA Nadzienie Marcepanowe Manteca,
100g białko.
Przygotowanie:
Wymieszać marcepan z białkiem. Nałożyć cienką warstwę na spód z ciasta kruchego. Na nadzienie marcepanowe nałożyć jabłko prażone.
KREM WANILIOWY
Składniki:
150g DAWN FOODS Krem Brulle,
150g DAWN FOODS Krem Carmona,
600g mleko,
600g śmietana.
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki i na koniec zmiksować blenderem. Można przelać przez sito. Ostrożnie wylać na owoce i zapiekać. Temp. pieczenia 180°C. Czas 15-20 min. w zależności od wysokości tarty.
KRUSZONKA CYNAMONOWA
Składniki:
250g DAWN FOODS Cookie Mix,
83g DAWN FOODS Carrot Cake,
83g margaryna.
Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki do uzyskania kruszonki. Wyłożyć na blachę wyścieloną pergaminem i wypiekać. Temp. 170°C. Czas 16 min.
PRZYGOTOWANIE TART
Po wystudzeniu nałożyć niewielką ilość kremu karmelowego na tartę i posypać kruszonką cynamonową.