CIASTO KRUCHE NA SPÓD
Składniki:
1000g DAWN FOODS kruche ciasto mix,
400g margaryna,
100 jaja.
Przygotowanie: Mieszać wszystkie składniki do uzyskania kruchego ciasta. Wywałkować jako spód do tart.
NADZIENIE MARCEPANOWE 1
Składniki:
500g IRCA Nadzienie Marcepanowe Manteca,
50g białko.
Przygotowanie: Wymieszać marcepan z białkiem. Nałożyć cienką warstwę na spód z ciasta kruchego.
NADZIENIE Z RABARBARU I CZARNEJ PORZECZKI
Składniki:
500g DAWN FOODS Delifruit Czerwona Porzeczka,
1000g rabarbar świeży lub mrożony,
60g DAWN FOODS Instant Jelly.
Przygotowanie: Wymieszać dokładnie owoce z Instant Jelly w proszku. Nałożyć do tart z nadzieniem Manteca.
NADZIENIE MARCEPANOWE 2
Składniki:
500g IRCA Nadzienie Marcepanowe Manteca,
100g białko.
Przygotowanie:
Wymieszać marcepan z białkiem. Nałożyć za pomocą worka cukierniczego bardzo cienką warstwę na nadzienie rabarbarowo-porzeczkowe.
BEZA
Składniki:
150g białko,
250g cukier.
Przygotowanie: Podgrzać białko z cukrem do 60°C i ubijać do momentu ostygnięcia. Nakładać na tarty za pomocą worka cukierniczego i wypiekać. Temp. pieczenia 140°C. Czas 40 min.