CIASTO KRUCHE

Składniki:
500g DAWN FOODS Ciasto Kruche,
200g masło,
50g jaja.

Przygotowanie:
Wymieszać składniki do uzyskania kruchego ciasta. Wywałkować do rantów o średnicy Ø16cm i wypiekać. Dla przedłużenia chrupiącego efektu można przesmarować surowym białkiem po wystudzeniu.

SERNIK NA BIAŁEJ CZEKOLADZIE

Składniki:
400g płynna śmietana,
440g DAWN FOODS Czekolada Cabo Blanco,
800g twaróg,
300g jaja.

Przygotowanie:
Zagotować śmietanę i dodać do białej czekolady. Wykonać ganache. Następnie dodać twaróg i po dokładnym połączeniu wymieszać z jajami. Wylać do rantów i wypiekać. Temp. pieczenia 140 °C. Czas 20-25 min.

ŻELKA Z OWOCÓW LEŚNYCH

Składniki:
780g DAWN FOODS Delifruit Owoce Leśne,
190g puree z malin lub zmiksowane mrożone maliny,
115g woda,
75g cukier,
60g DAWN FOODS Sanatine

Przygotowanie:
Zagotować syrop cukrowy i dodać Sanatine, Dawn Foods Delifruit Owoce Leśne i puree malinowe. Wylać jako warstwę do rantów z zapieczonym i wystudzonym sernikiem.

GALARETKA TRUSKAWKOWA

Składniki:
500g puree truskawkowe,
25g DAWN FOODS Instant Jelly,
60g cukier,
40g DAWN FOODS Compound Truskawka.