SPÓD COOKIES
Składniki:
680g DAWN FOODS Cookie Mix,
110g margaryna,
55g woda.
Przygotowanie:
Mieszać Cookie Mix ze schłodzoną margaryną do uzyskania formy „piasku”. Dodać wodę i dokładnie połączyć. Nakładać po 140g w ranty i wypiekać. Temp. 200°C. Czas 12 min.
NADZIENIE Z RABARBARU I CZERWONEJ PORZECZKI
Składniki:
290g DAWN FOODS Delifruit Czerwona Porzeczka,
580g rabarbar świeży lub mrożony,
35g DAWN FOODS Instant Jelly.
Przygotowanie:
Wymieszać dokładnie owoce z Instant Jelly w proszku.
MASA SEROWA
Składniki:
250g DAWN FOODS Cookie Mix,
83g DAWN FOODS Carrot Cake,
83g margaryna.
Przygotowanie:
Wymieszać Dawn Quark Stabil z cukrem i dodać płynną śmietanę. Po dokładnym wymieszaniu połączyć z twarogiem i jajkami. Wylewać do rantów z wypieczonymi spodami po 600g masy serowej. Nałożyć po 150g nadzienia z rabarbaru i czerwonej porzeczki na każdy sernik. Temp. pieczenia piec obrotowy 190°C 10 minut, następnie 150°C, czas 30-35 min.
KRUSZONKA CYNAMONOWA
Składniki:
250g DAWN FOODS Cookie Mix,
83g DAWN FOODS Carrot Cake, 83g margaryna.
Przygotowanie:
Mieszać wszystkie składniki do uzyskania kruszonki. Wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem i wypiekać. Temp. 170°C. Czas 16 min.
PRZYGOTOWANIE SERNIKÓW
Po wystudzeniu nałożyć niewielką ilość Toffe d’or Caramel na sernik i posypać kruszonką cynamonową.