Spody czekoladowe

1200 g podsuszonych okruszków z ciasta czekoladowego
500 g masło (rozpuszczone)

Okruszki delikatnie zagnieść z masłem. Wyłożyć je na spód formy na grubość około 5 mm, dodatkowo wyłożyć boki rantu na wysokość 5 cm, schłodzić.

Masa serowa

4500 g twaróg
900 g cukier
1800 g jaja
50 ml sok z cytryny

Twaróg z cukrem oraz sokiem z cytryny utrzeć. Stopniowo dodawać jajka. Całość mieszać płaskim mieszadłem miksera.

Dekoracja

900 g Fruttidor Mirtillo – jagoda IRCA

Montaż

Do przygotowanych spodów czekoladowych wlać masę serową. Piec w temperaturze 150-160°C przez około 50 minut. Po schłodzeniu należy wyjąć serniki z formy i udekorować warstwą Fruttidor Mirtillo – jagoda IRCA.